Een dagje uit?

TERRA NATURA        www.terranatura.com

 

VALENCIA

Deze prachtige stad ongeveer 150 km vanaf Benidorm is zeker een dagje uit waard. Buiten de al geboden excursies worden ook vanuit Siroco regelmatig dagaxcursies naar Valencia aangeboden. Leuk om te shoppen, wandelen in het mooie oude cenrtum, vol met tapas barretjes en nog veel meer.
 
Er is ook het hele jaar een Circus in de stad, een ware belefenis, op loopafstand van Siroco, op het parkeerterrein van Benidorm Palace.
 
Tussen Benidorm en Albir staat het ridder kasteel, waar een echt koning met zijn koningin je 
verwelkomen, waarna de spannende ridder gevechten te paard beginnen, een waar spectacel. Tijdens de spelen kan je genieten van een middeleeuws diner.
Aqualandia 
Is een enorm water- en amusementspark voor zowel volwassenen als kinderen. Het park ligt ten westen van Benidorm tegen een heuvel in de buurt van Mundomar en Benidorm Palace. Het park bevat een aantal delen met verschillende thema's, allemaal omgeven door weelderig gebladerte en schaduwrijke plekken. Natuurlijk bestaat het park niet alleen maar uit water. Er zijn ook winkeltjes
 


Meer foto´s
Mundomar
In de omgeving van Benidorm kunnen niet alleen kinderen maar ook ouderen genieten van schitterende dieren zoals dolfijnen, zeeleeuwen en zelfs leeuwen! Naast de zeeleeuwen- en dolfijnenshow, is er ook nog een indrukwekkende show waar het synchroonzwemmen van zes dames en de dolfijnen iedereen versteld doet staan.
 

Terramitica 
Met de bus makelijk te bereiken vindt u net buiten Benidorm een van Europaas grootste pretparken met thema`s uit de oude tijden. De achtbanen en rolercoosters zijn bijna allemaal in het thema van water en voor de allerkleinste is er een mini pretpark.

 
 
Shows in Benidorm
In Benidorm Palace, gevestigd in het centrum van Benidorm, kunt u na een heerlijk warme stranddag genieten van een formidabel spektakel. Na een heerlijk diner biedt het Benidorm Palace een gevarieerde, internationale zang- en dansspectakel.

Na een dagje uit naar een wervelende show

 
Bijzondere stranden
Benidorm is bekend om haar schitterende stranden en gezellige Boulevaard. Aan de oostkant het Levantestrand, strand van de opkomende zon en aan de westkant het Ponientestrand, strand van de ondergaande zon. Gemelos22 ligt bij het Levantestrand, waar slechts een autoluwe boulevaard het strand scheidt van de vele restaurantjes. De gemeente Benidorm is trots op haar stranden en het onderhoud is dan ook super.
 
Eiland bij Benidorm
Voor de kust van Benidorm ligt het schitterende eiland Isla de Benidorm. Geologisch gezien is het eiland een uitloper van de Sierra Helada, dat miljoenen jaren geleden oprees uit de zee. Het eiland ligt ongeveer 3,5 kilometer uit de kust.
 
Grotten in Benidorm
In de buurt van Benidorm zijn een tweetal grotten te vinden, de Cueva Benidoleig en de Cuevas del Canelobre. Dit laatste grottencomplex ligt op iets meer dan 40 kilometer afstand van Benidorm maar deze afstand is goed te overbruggen met de auto en bus.
 
Natuurgebieden in Benidorm
De liefhebbers van mooie natuur kunnen in de omgeving van Benidorm hun hart ophalen. In de nabije omgeving bevinden zich maar liefst zeven schitterende natuurgebieden en ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken en is op zijn manier bijzonder.
 
Natuurparken in Benidorm
De Costa Blanca kent in totaal acht officiële natuurparken. Deze natuurparken worden door de Spaanse staat beheerd zodat deze schitterende natuur voor de volgende generaties behouden blijft. De parken zijn populaire broedplaatsen voor vogels.
 
Parken en tuinen
Gelukkig wordt Benidorm niet alleen maar bepaald door grote betonnen kolossen en felle neon reclameborden. Er is zelfs in het centrum heel wat groen te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is het Parque de Elcheen en Parque L`Aigüera. Buiten veel groen en veel rust vindt u in dit park ook een stierenvechtersarena en een Romeins theater.
 

Zoals u ziet hoeft u zich niet te vervelen tijdens uw verblijf aan deze mooie Costa.
Natuurlijk wilt u ook nog genieten van het strand en de zon, maar de aktieve vakantieganger kan zichzelf helemaal uitleven.