Bergwandelen in Benidorm


Bergwandelen in BenidormHet landschap van de Costa Blanca is ideaal voor bergwandelaars. De schitterende natuur wordt afgewisseld met steile beklimmingen, diepe afgronden en open vlaktes. Vooral in het gebied dat wordt gevormd door de driehoek Alcoy, Benidorm en Denia is het heerlijk wandelen. Dit gebied ligt in het noorden van de provincie Alicante en het is één van de mooiste kalksteengebergtes van het Middellandse Zeegebied. De mensen die heerlijk in dit gebied willen wandelen, moeten zich van tevoren wel degelijk goed voorbereiden. Het is mogelijk om het gehele jaar door te wandelen maar de maanden maart tot mei en van september tot oktober zijn toch wel de beste maanden. Het is dan niet zo warm en dat loopt toch een stuk fijner.

Bergwandelen in BenidormHet achterland van de Costa Blanca bestaat uit woeste gebergtes die worden gekenmerkt door grote hoogteverschillen. Zo zijn er verticale kalksteenwanden van meer dan 800 meter hoog! U kunt hier mooie beklimmingen maken en dat geld ook voor de minder getrainde wandelaars. Iedereen met een normale fysieke conditie heeft zelfs geen ervaring nodig om toppen te beklimmen. Natuurlijk kunt u de lat zo hoog leggen als u zelf wilt, maar toppen boven de 1600 meter vereisen toch wel de nodige uitrusting. U kunt het beter houden bij toppen met geheimzinnige namen als El Montcabrer, Penon de Ifach, Puig Campana, Aitana en Bernia.

Bergwandelen in BenidormDe moeilijkheidsgraad is B1. U wandelt voornamelijk over bergpaden maar soms moet u ook door het struikgewas of over rotsen klimmen. Echt moeilijk zijn de bestaande routes niet. De hoogteverschillen kunt u natuurlijk zelf bepalen maar de oudere wandelaars kunnen beter onder de 1000 meter grens blijven. U heeft dan al 650 meter hoogteverschil overbrugt. Leuke bergwandeltochten staan onder andere in 'The Sunflower Guide', geschreven door John en Christine Oldfield en in 'Mountain Walks on the Costa Blanca' geschreven door Bob Stansfield.